◄ Érmevizsgáló infó


Az érmevizsgáló egységek alapvetően 3 csoportba oszthatóak:


 • Mechanikus érmevizsgáló

  Az érme átmérőjét, súlyát vizsgálják mechanikusan, némely típusok beépített állandó mágnessel vannak kiegészítve, hogy könnyebben kizárható legyen az esetleges csalás. Alján váltóérintkezős mikrokapcsoló található, mely az elfogadott érme esetén egy pillanatra állapotot vált, ezzel vezérelhetjük áramkörünket.

 • Mintapénzes érmevizsgáló

  Valamivel biztonságosabb érmevizsgáló, mint a mechanikus. Az érmevizsgálóba be kell helyezni egy minta érmét, melyről az érmevizsgáló mintát vesz egy tekercs segítségével induktív módon. A bedobott érméről szintén mintát vesz bedobáskor, melyet összehasonlítva csak az azonos indukciót keltő érmét fogja elfogadni.
  Ez az érmevizsgáló stabil és szűrt 12V feszültséget igényel, a biztos működéshez.
  (a "dugasztáp"-okat egyáltalán nem ajánljuk!!!)
  Az érme elfogadásakor kiad egy impulzust, aminek a hosszát egy háromállású kapcsoló segítségével állíthatjuk be. Rendszerint külön számláló kimenettel is rendelkezik, de hátránya, hogy egyidejűleg csak egyetlen érme elfogadására használható, viszont lényegesen olcsóbb egy programozható érmevizsgálónál.

 • Programozható érmevizsgáló

  Ezek a legbiztonságosabb, leguniverzálisabban használható érme elfogadók.
  Ez az érmevizsgáló szintén stabil és szűrt 12V feszültséget igényel, a biztos működéshez. (a "dugasztáp"-okat egyáltalán nem ajánljuk!!!)
  Számítógép segítségével programozható érmevizsgálók, mely több érme elfogadására is alkalmas, típustól függően 6-24 különböző érmét is kezelni tud.
  Választani lehet több fajta interfészt a kommunikációs protokollt illetően: impulzusos, párhuzamos, RS-232, MBB, CCTalk. Szeparátor vezérlése is egyszerűen megoldható ezeknél az érmevizsgálóknál, melynek segítségével elfogadáskor külön tudja választani az elfogadott érméket, ha kell akár 5 felé is.
  A szétválasztott érmék hopper segítségével kifizetésre kerülhetnek. Digitális kijelző vezérlése szintén könnyen megoldható külső áramkörök nélkül, illetve beépített időzítő segítségével széles határok között beállítható a kimenő impulzus hossza, akár több perces tartományban is.


bankjegy elfogadó, érmevizsgáló dokumentációk

integrity="sha384-KJ3o2DKtIkvYIK3UENzmM7KCkRr/rE9/Qpg6aAZGJwFDMVNA/GpGFF93hXpG5KkN" crossorigin="anonymous">